Ögonfransar Smink

Ögonfransförlängningar – allt du behöver veta

Ögonfransförlängningar kan ändra ditt utseende på ett dramatiskt sätt. Tack vare dem kan du bli sexigare och mer självsäker. Är förlängningar lika bra som naturliga, långa ögonfransar? Kolla in appliceringsprocessen och vilka olika typer det finns.

Ögonfransförlängningar – vad är det?

Ögonfransförlängningar innebär helt enkelt att man limmar fast falska ögonfransar på sina naturliga. Det kanske låter lätt, men det måste utföras av en kvalificerad ögonfranstekniker på en skönhetssalong. Du får inte göra det själv, och det är viktigt att du hittar en bra specialist på detta område.

De falska ögonfransarna limmas fast med hjälp av ett specialdesignat, säkert lim. Beroende på preferens kan teknikern arbeta med individuella ögonfransar, grupper av ögonfransar, eller hela rader. Under appliceringen behöver ögonfransarna separeras och rengöras från damm och spår av smink, med hjälp av en speciell borste. Det är viktigt att skönhetsteknikern skapar en avslappnande atmosfär, så att kunden känner sig avslappnad och bekväm under behandlingen. Med hjälp av små pincetter limmar skönhetsteknikern fast de falska ögonfransarna på de naturliga fransarna, nära franslinjen. Syntetiska fransar och minkfransar (naturliga) ska sitta fast lika länge som det krävs för att den naturliga ögonfransen ska falla av, om de tas hand om ordentligt. De kan dock ramla av eller gå sönder i förtid, om de inte sköts ordentligt. Ögonfransförlängningen tar 1 – 2 timmar att utföra. Under behandlingen ligger kunden ned och blundar hela tiden. Kunden kan välja vilken böjning, längd och material som de falska ögonfransarna ska ha, och teknikerns jobb är att verifiera dessa förslag och föreslå de ögonfransar som passar kunden bäst.

Det finns olika metoder för att få långa och tjocka ögonfransar. Att använda ett bra ögonfransserum, som Nanolash, kan på ett effektivt sätt göra naturliga ögonfransar tjockare och mörkare. Tack vare en naturlig lösning med vitaminer och mineraler kan även personer som lider av hudallergier och de med känslig hud runt ögonen använda Nanolash.

Ögonfransförlängning – Metoder

De mest populära metoderna för ögonfransförlängningar är 1:1, 2:1 och 3:1. Den första metoden verkar vara den mest populära, förmodligen på grund av dess naturliga men otroliga effekter. Under appliceringen måste ögonfransteknikern separera varje naturlig ögonfrans och applicera en falsk frans med hjälp av limmet. Behandlingen kan ta upp till tre timmar, så se till att du ligger i en bekväm position. 2:1-metoden innebär att vår naturliga ögonfrans måste bära upp två falska fransar, och på samma sätt innebär 3:1-metoden att vår naturliga ögonfrans måste bära upp tre falska fransar. Eftersom våra naturliga ögonfransar skadas eller går sönder på grund av den tunga vikten som de falska fransarna innebär rekommenderar man användning av minkögonfransar eller silkesfransar, som är lättare än deras syntetiska motsvarigheter.

Olika sorters syntetiska ögonfransar

Om du inte har råd med en ögonfransförlängning hos en utbildad skönhetstekniker, men du älskar utseendet, kan du köpa falska ögonfransar och applicera dem själva. Den här metoden är dock inte semipermanent, och du kommer förmodligen behöva ta av fransarna i slutet av dagen. Du kan hitta många falska ögonfransar online, i olika längder, tjocklekar, färger, och böjningar. Du kommer behöva en pincett och det lim som borde medfölja paret du köper. Den här typen av ögonfransförlängning rekommenderas till personer som behöver se fantastiska ut vid ett specifikt tillfälle.

Ögonfransförlängningar – Sammanfattning

Ögonfransförlängningar är ett jättebra alternativ för den som har korta och glesa ögonfransar, och som behöver en snabb förändring. Det är viktigt att komma ihåg att endast en utbildad ögonfranstekniker får utföra den här sortens behandling. Priset beror mycket på antalet falska ögonfransar, och vilket material de är gjorda av. Appliceringen tar lång tid, så du bör se till att avsätta mycket tid i kalendern. Även fast den här metoden är mirakulös rekommenderas den inte för personer som är allergiska mot limmet, eller som lider av ögoninfektioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *