Hud ögon Övrigt

Vet du vad hårolja är?

Du kan applicera olja på alla kroppsdelar. Vi vet redan att olja används som en del av rengöringsrutiner för huden. Nu blir det mer och mer populärt med oljerutiner för håret. Om du inte redan har hört talas om den här metoden för hårvård bör du definitivt fortsätta läsa.

Hårolja rekommenderas till personer med skadat, torrt eller krusigt hår. Det kan effektivt förbättra hårets tillstånd på en kort tid. Den positiva förändringen syns redan efter den första behandlingen. Beroende på vilken olja du använder kommer du att uppnå olika resultat. Många personer menar att det bästa man kan göra för sina lockar är att behandla dem med återfuktande olja.

Vad är fördelarna med hårolja?

Det har bevisats att oljor som används externt får håret att växa längre och snabbare. Det kan också förhindra håravfall. Personer med skadat hår kan glädjas åt att hårolja vårdar och återfuktar hårstråna på djupet. Olja används ofta som ett balsam, som får sitta kvar i håret. Du kan minimera hårets puffighet och spretighet genom att gnugga in lite kokosolja i håret.

De mest populära oljorna för hårvård är kokosolja och arganolja. Kokos rekommenderas för alla hårtyper, medan arganolja fungerar bäst på lockigt hår. Du kan applicera oljan i topparna eller i hela håret. Du måste ge håret tid att absorbera alla näringsämnen ordentligt. Ju längre oljan får sitta kvar i håret, desto bättre är det. Den absolut kortaste behandlingstiden bör vara 30 minuter. Om du dessutom virar en bomullshandduk runt håret kommer hettan göra att oljan kan penetrera håret mer effektivt.

Det finns inga begränsningar gällande typen av olja du använder. Det enda villkoret är att den måste vara kallpressad. De flesta oljor har antibakteriella egenskaper, och hjälper till att bota mjäll och hudproblem. Om du vill få extra mjukt och glansigt hår kan du låta oljan sitta kvar i håret över natten. Lägg en stor och tjock handduk på kudden för att inte fläcka ner sängkläderna. För att tvätta ur oljan kan du tvätta håret med ett skonsamt schampo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *