Övrigt Smink

Vad är Superfood?

Superfood har ökat i popularitet under de sista åren. Vi kan se att det helt plötsligt har blivit trendigt att köpa och äta superfood. Vet vi vad vi äter, eller följer vi bara den stora massan?

Jorden har berövats all näring. Ör 100 år sedan kunde människor få alla sina vitaminer och mineraler från amten de har planterat. Numera är människor utsvultna på den näring som saknas i människors matintag. Det har aldrig varit viktigare att få i sig mer näring. Vi kan förstås få i oss mineraler och vitaminer genom att ta en tablett, men bara en liten del av dem kommer att absorberas av kroppen. Fler och fler personer lider av kroniska sjukdomar, som inte var vanliga förr i tiden. Vi känner ett stort behov av att äta, men oavsett hur mycket vi äter får vi inte i oss tillräckligt av det vi verkligen behöver. Forskare säger att vi faktiskt svälter oss själva. Superfood kan ge dig all den näring som du inte hittar i en vanlig kost,

Vad räknas som superfood?

Superfood kan vara en grönsak eller frukt som är rik på näring, och som ofta har ett lågt kaloriinnehåll. Superfood kan innehålla upp till 100 gånger fler mineraler och vitaminer än en vanlig måltid. Superfood är inte processad mat, som tillverkats av människor. Det är alltid naturligt. Eftersom de flesta sorters superfood äts råa innehåller de också mycket fibrer, och har ett lågt glykemiskt index. Om du äter superfood på regelbunden basis kommer du känna dig nöjd, mer energisk och glad. Vissa sorters superfood, som bär, kan hjälpa dig gå ner i vikt och motverka vissa sjukdomar.

Vilka sorters superfood är mest populära?

Avokado innehåller mycket lutein, som kan förbättra människors syn och stärka nervsystemet. Många tror att avokado innehåller mycket onyttigt fett, men det är faktiskt en bra källa till omättat fett.
Blåbär innehåller mycket C-vitamin och kan därför stärka immunsystemet.
Ingefära är antiinflammatoriskt, antibakteriellt, och rensar slem från kroppen.
Vitlök kanske inte luktar så gott, men det sänker blodtrycket och hindrar cancercellers tillväxt. Vitlök har används i flera århundranden för att bota förkylningar och snuvor. Det dödar alla de bakterier och virus som vi har drabbats av.

Aloe Vera är en bra planta som kan bekämpa svampinfektioner. Det rensar levern och tarmarna, och hjälper till med matsmältningsproblem. Det botar inflammationer och tillstånd med för mycket syra.

Rå honung är en jättebra källa till protein. Det är antiinflammatoriskt och antibakteriellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *