Skönhet

Hudvård på vintern

Borde vår hudvårdsrutin på vintern vara annorlunda än den på sommaren? Ja, av många anledningar! Under vintern kan vår hud torkas ut på grund av att vi tillbringar mycket tid i uppvärmda byggnader, som sällan har en önskad nivå fuktighet. Vår hud kan dessutom spricka på grund av de stora temperaturskillnaderna inomhus och utomhus. Vi exponeras först för torr hud, och sedan sjunker temperaturen dramatiskt när vi går utomhus.

Det är vanligt att hud spricker och får köldskador. Vår hudvårdsrutin bör handla om återfuktning och om att skydda huden från kyla. Du kan överväga att köpa en luftfuktare, eftersom en sådan kan hjälpa din torra hud. Den är jättebra på natten, när du sover. Den gör rummet varmt och mysigt, men framför allt återfuktar den huden och gör att den är mjuk och elastisk när du vaknar. Du kan hitta en grundläggande återfuktare i en sminkbutik för max £20, vilket är ett rimligt pris. Det är viktigt att du alltid förbereder huden genom att exfoliera döda hudceller. Använd skrubben en gång varannan vecka.

Du kan också använda en renande mask eller micellarvatten för att ta bort alla sminkrester, talk, och orenheter. När huden är torr bör du applicera en återfuktande produkt som innehåller lite vatten. Vänta tio minuter, eller tills krämen absorberats. Applicera sedan ett till lager kräm på de delar av ansiktet som lätt blir torra. Vänta tio minuter, eller tills krämen absorberats. Tryck en pappersnäsduk mot huden för att ta bort överflödiga rester av produkten. Det är mycket viktigt att din kräm har hög SPF. Vintersolen kan vara mycket farlig. Om du inte har en kräm med SPF bör du använda en foundation med hög solskyddsfaktor.

Det är extra viktigt att bära ett tunt lager läppbalsam under vintern, för att skydda läpparna från att spricka. Se till att den innehåller en liten mängd vatten och en stor mängd ekologiska essentiella oljor. Det kommer inte vara svårt att hitta rätt produkt. Numera kan du köpa läppbalsam i alla dofter och konsistenser. Om du inte har ett läppbalsam till handa kan du bara massera in en liten mängd honung eller olivolja i läpparna för att skydda dem ordentligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *