Övrigt Skönhet

Var som Benjamin Button – Hur man blir yngre

Alla kvinnor vill se bra och unga ut. Åren passerar, men ingen utom Benjamin Button vet hur man vrider tillbaka klockan för att se yngre ut. Estetisk medicin har ett par idéer om att hålla kroppen i form, och om att se bättre ut än någonsin. Många kvinnor känner sig fantastiska, och de vill att utseendet ska matcha den här känslan. Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att förbättra ditt utseende.

Bruna åldersfläckar

Du kan stoppa åldrandeprocessen genom att mjuka upp rynkor och fina linjer. Det finns också ett nytt sätt för att reducera åldersfläckar på händerna. De flesta av dessa hudproblem kan behandlas på skönhetssalonger. De första rynkorna uppstår i 30-årsåldern. Den första skönhetsbehandlingen som rekommenderas till de som vill bli av med åldersfläckar är IPL. IPL står för Intense Pulse Light, och du har säkert hört talas om denna behandling förut. Den har använts för tre saker genom åren, och uppnått stor succé, och det första är pigment i ansiktet, solskador eller åldersfläckar. Det andra tillståndet som kan behandlas med IPL är små, synliga blodkärl. Den sista funktionen är hårborttagning. Det som är bra med IPL är att det inte kräver någon återhämtningstid, och patienten kan återgå till vardagen så fort denne lämnar behandlingsrummet. På bara tre behandlingstillfällen kan alla missfärgningar behandlas effektivt. Behandlingen tar inte lång tid, så du kan till exempel boka in en session på lunchrasten. Den här metoden kan få missfärgningar att försvinna under många år.

Lös hud

Hängande eller lös hud i nacken kallas ofta för ”kalkonhud”. Hängande hud är ett problem som många kvinnor ställs inför. Du behöver dock inte täcka över nacken med en sjal: prova ansiktsyoga för att få stram hud igen. Huden kan återgå till sitt normala tillstånd om du är snabb och effektiv. Det finns många övningar som du själv kan göra hemma. De enklaste yogaövningarna innebär att du sätter pekfingrarna på sidan av luftstrupen, och rör sedan fingrarna upp och ner längs halsen. Om du gör detta snabbt och fast kommer den underliggande vävnaden främja ett snabbare blodflöde, vilket resulterar i att nackmusklerna stärks. Huden kommer stramas åt och se mer ungdomlig ut.

Rynkor

Förutom att använda ansiktskrämer och utöva yoga kan du också prova en mer invasiv metod. Trådlyft, som även kallas för stygnlyft, är en icke-kirurgisk behandling som ska lyfta huden i ansiktet och nacken. Under denna behandling placeras särskilda trådar under huden, sätts fast i huden, dras upp en bit, och fästs sedan i den starka vävnaden i ansiktets överdel, till exempel pannan eller bakom öronen. Tack vare trådlyftet ser ansiktet fräscht och ungdomligt ut. Rynkor och fina linjer minimeras och de hängande ögonlocken justeras direkt. Tecken på åldrande försenas och hängande hud lyfts upp. Den här behandlingen kräver att du justerar stygnen med en tunn nål under fettlagret under hudvävnaden, vilket minimerar ingreppet. Den stora innovationen i denna process är att de nya trådarna är absorberbar. Efter att stygnen placerats i kroppen löses de upp naturligt efter 9 – 12 månader. Det är inte den enda tillgängliga metoden. Många bestämmer sig för att genomgå invasiv plastikkirurgi. Detta är dock riskabelt, permanent, och kan orsaka bieffekter.

Visste du att du kan använda tekniken med rött ljus hemma? Många företag erbjuder sina kunder små, bärbara enheter som utstrålar rött ljus. Du sätter helt enkelt på den, och håller den mot huden i de områden som du vill bearbeta. Det röda ljuset ökar blodcirkulationen, och det höjer dessutom nivån kollagen som kan fylla ut dina linjer. Om det används systematiskt kan det röda ljuset ge huden ett mer ungdomligt utseende.

Fler tips för att förhindra åldrande

  1. Sluta röka. Vi inser ofta inte hur skadligt rökning kan vara. Det skadar inte bara de inre organen, utan huden får också lida. Huden är det största organet, och den har en skyddande roll. Den ansvarar också för värmereglering och för att avgifta kroppen. Alla vet att cigaretter är en elak sak att göra mot den du borde älska mest – dig själv. Det har bevisats att kvinnor som röker har 40 % fler rynkor än kvinnor som inte röker. En vanlig bieffekt av rökning är vertikala linjer runt läpparna, som blir djupare och djupare med tiden.
  2. Ändra din kost. För mycket fett och socker kan torka ut huden ordentligt. Om det här är den slags kost du haft länge kan inte ens de bästa ansiktskrämerna hjälpa. Skär ner på processad mat och undvik koffein. Ät mer levande mat, så att huden kan vårdas från insidan. Du kan enkelt öka dina nivåer kollagen och elastin genom att äta rätt mat. Ät till exempel gröna, bladgrönsaker. Ät mat som är rik på Omega 3-syror, framför allt fisk, linfrön och olivolja. Ät mer soja och avokado. Var inte rädd för att äta mer frukt. Det är bättre att du slutar äta så mycket choklad än att du slutar äta frukt, vilket dessutom har en jättebra förpackning som är lätt att bära med sig.
  3. Drick mer vatten. De flesta läkare säger att vi är permanent uttorkade. Enligt forskare misstar människor törst för hunger. När vi känner oss hungriga borde vi dricka ett glas vatten. Om du fortfarande känner dig hungrig efter 15 minuter kan du äta en måltid. Du kommer bli förvånad över att inse att du oftast bara har varit törstig. Ett ordentligt vattenintag kommer inte bara förändra hudens utseende, utan också göra att ditt sinne skärps och att du känner dig mer optimistisk. Du bör dricka minst åtta glas vatten per dag. Te och kaffe räknas inte.
  4. Minimera din tid i solen. Se till att du alltid bär en solskyddskräm med hör SPF. Om du är på semester bör du vistas på hotellet när solen är som starkast, och sola på eftermiddagen när solen kan orsaka mindre skada. Bär hatt och solglasögon. Vad är poängen med att reducera rynkor, när du kunde ha förändrat dem från början?
  5. Träning. Ett kort träningspass på 20 minuter kan göra underverk med din hud, ditt humör och din kropp. Blodet kommer cirkulera snabbare och huden kommer att få mer syre och näring. Musklerna som håller ihop huden kommer att bli starkare och tightare. Du kommer också märka en stor skillnad i hur du känner dig. När du tränar frigörs en stor mängd serotonin, vilket resulterar i ett upplyft humör. Och vem vet? Du kanske till och med går ner ett par kilo.
  6. Återfukta huden. Nästan alla kvinnor över 40 års ålder använder en antirynkkräm. Många av dem inser inte att deras hud kan förändras stort om de bara börjar exfoliera den. När huden är ren och fri från sminkrester kan fler vitaminer och mineraler absorberas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *