Ansikte

Toner eller floral vatten – vad är bättre?

Vad är toner?

En toner är en typ av ansiktsservice som används för att förbättra hudens tillstånd och balansera pH-nivåerna. Vanligtvis appliceras toner efter rengöring, eftersom de kan hjälpa till att få bort alla eventuella rester av makeup och renare som fortfarande kan finnas kvar på huden. Den berikar även huden med fukt, reducerar synliga porer och återfuktar huden. Olika typer av toner fungerar för olika hudtyper och hudproblem.

Vad är floralwate?r

Flavored water, eller floral water, är en form av renat vatten som är berikat med olika eteriska oljor och örter. Olika varianter innehåller olika ingredienter, vilket innebär att de har olika fördelar. Vissa typer av flavored water används av hudterapeuter för att säkra hudens hydratisering och stärka dess naturliga försvar. Dessa produkter är kan också användas för annat användningsområde, som färgbaserade vattensprayer, spraytester för krukväxter och hud och hårvårdsprodukter.

Vad är fördelarna med toner?

– De lugnar rodnad och irritation: Toners minskar rodnad och irritation på huden, vilket kan hjälpa till att ge huden en mer jämn och balanserad look.

– De ger extra fukt: Toners hjälper till att binda fukt, vilket håller huden återfuktad.

– De stramar åt hudens porösa vävnader: Toners kan minimera utseendet på stora porer och återställa hudens förmåga att behålla fukt.

– De återställer pH-balansen: Toners hjälper till att återställa hudens naturliga pH-balans som kan försämras på grund av dagens miljö.

Vad är fördelarna med flavored water?

– De hjälper till att förhindra åldringsprocessen: flavored water har antiinflammatoriska egenskaper som kan bekämpa fria radikaler och hjälpa till att förhindra tecken på åldring.

– De är bra mot acne: flavored water tillhandahåller antiseptiska, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper som hjälper till att rena din hud och mildra akne.

– De bevarar hudens elasticitet: flavored water innehåller ämnen som hjälper till att återfukta huden och stärka dens elasticitet.

– De fungerar som en mild rengöringsmetod: flavored water kan användas som en mild men ändå effektiv rengöringsmetod som är särskilt lämplig för känsliga hudtyper.

Vad är skillnaden mellan toner och flavored water?

Det främsta skillnaden mellan toner och flavored water är deras innehåll. Toners innehåller alkohol, salicylsyra, glykolsyra eller andra typer av syror. De kan också innehålla växtextrakt som bidrar till hudförbättring. Å andra sidan består flavored water av eteriska oljor, örter och växter, som är mer anpassade för mjukare och mer känslig hud.

Toners också ha en mer alkalisk pH-balans än flavored water. Toners ska endast inte användas för att rengöra ansiktet men kan användas för att fokusera på specifika hudproblem. Å andra sidan används flavored water främst för rengöring och för att återfukta huden.

Vilket är bättre – toner eller flavored water?

Att välja mellan toner och flavored water beror på din hudtyp och hudproblem. Toners kan vara bättre om du har en oren eller fet hud eller behöver fokusera på ett att ta bort specifika hudproblem. Däremot är flavored water mer lämpliga för känsliga hudtyper eller hud som är i behov av lite extra återfuktning.

Den bästa lösningen är att pröva både toner och flavored water för att se vad som fungerar bäst för din hud. Du kan till och med prova olika sorter av toner och flavored water för att se vilken som är effektivast. Det är även viktigt att du använder produkter som är skonsamma mot huden. De ska vara i formuleringar som inte torkar ut huden eller skapar en obalans i hudens pH-balans.

Toner eller flavored water – båda två är bra för din hud och kan göra stor skillnad för huden under lång tid. Om du vill ha den bästa resultatet bör du använda båda produkterna regelbundet och se till att du tar hand om huden på rätt sätt.