Skönhet

Paraffinvax för händerna – gör det hemma!

Vad är paraffinvax och varför är det bra för huden?

Paraffinvax är en doftfri, fast produkt som utvinns av kol eller petroleum. Det smälter vid 37,2 grader och är en jättebra återfuktande. Det används ofta i matlagning, och ger choklad och godis en glansig yta. Under många år har kvinnor använt paraffinvax för att förbättra hudens utseende.

Paraffinvax för händerna är en bra behandling som kan komplettera en manikyr. Paraffinvax hjälper till att stimulera blodcirkulationen, och kan därmed lindra smärtan som orsakas av artrit eller liknande tillstånd. Det är dessutom en produkt som återfuktar på djupet. Det varma vaxet penetrerar hudens översta lager, och rekommenderas till personer med torr och sprucken hud på händerna. Det mjukar upp huden och lugnar irritationer. Om du har en särskild behållare för paraffinvax bör du använda den lägsta inställningen, så att du inte bränner dig på händerna. Förbered vaxet genom att smälta det i behållaren. Det tar cirka två timmar för att smälta vax som kostat cirka £3.

Tänk på att paraffinvax är lättantändligt, och lämna det därför aldrig obevakat när det smälter. Lägg aldrig vax i mikrovågsugnen, och smält det inte heller på en spis där du inte kan ange en exakt temperatur. Innan du doppar händerna i det varma vaxet måste du ta bort alla smycken, inklusive armband och klockor. När vaxet har smält helt och när det har den önskade, varma temperaturen ska du långsamt sänka en hand i vätskan, och låta den vila där i några sekunder. Ta sedan bort handen från paraffinet och ta på dig plastfickan.

När du har tagit på dig plastfickan bör du ta på dig ugnshandskar och låta handen vara där i 10 – 13 minuter. Efter den tiden ska du ta bort handsken och plastfickan, och sedan försiktigt skala av vaxet från handen. Använd en bomullshandduk för att ta bort kvarvarande olja. När den första handen är klar kan du börja med den andra handen. Du kommer förvånas över hur mjuk och ung huden känns. Behandlingen med paraffinvax kan utföras efter att du gjort en manikyr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *