Övrigt

Bör man använda veganska skönhetsprodukter?

Veganer anses ofta vara en grupp fanatiker som kedjar fast sig själva i träd för att kämpa för det de tror på. De äter inte kött eller något annat som kommer från djur, men de använder inte heller skönhetsprodukter som testats på djur. Veganer äter inte ägg, mjölk, ost, honung eller yoghurt. Till skillnad från vad många tror finns det faktiskt mycket annan mat att äta.

En vanlig vegankost består av grönsaker, frukter, soja och tofu. Veganer menar att de kan skapa vilken smal som helst med hjälp av naturliga, växtbaserade ingredienser. Till och med smaken av kött går att imitera! Du behöver bara tofu, örter och mycket fantasi. Hudvårdsprodukter får inte innehålla silke, djurfetter, lanolin eller bivax. De populära ingredienserna i veganska skönhetsprodukter kan innehålla essentiella oljor från växter och minerallera. Den viktigaste delen är inte ens innehållsförteckningen, utan huruvida produkten har testats på djur eller inte.

Många kosmetikaföretag använder sårbara djur för att kontrollera om en kräm eller en annan skönhetsprodukt är säker och effektiv. Att vara testare kan vara mycket smärtsamt och skada din hälsa, och det är därför många personer inte vill ställa upp som testare. Istället utnyttjas djur som inte själva kan försvara sina rättigheter. Hur kan man kontrollera om en produkt inte är grym? Alla skönhetsprodukter som inte testats på djur har certifikatet Vegan eller Leaping Bunny. Många personer inser att tvål och tandkräm kan innehålla många ingredienser som inte är hälsosamma eller säkra. Vi kan till exempel hitta giftig fluorid i vanlig tandkräm.

Enligt FDA kan fluorid stärka tänderna och minska risken för hål. För mycket giftig fluorid kan dock orsaka missfärgningar på tänderna, försämra immunsystemet, skada nervsystemet och orsaka flera sorters cancer. Ekologisk tandkräm kan däremot innehålla så lite som fyra ingredienser, och vara dubbelt så effektiva när det gäller att bekämpa plack. Skadliga parabener i vanliga skönhetsprodukter är nu standard. Många personer vet inte att en överdriven exponering för parabener kan orsaka flera hudproblem och infektioner. Du kan antingen fortsätta köpa standardprodukter, eller så kan du köpa en produkt med ”kaninbilden” på förpackningen för att fortsätta vara stark och hälsosam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *