Övrigt Smink

Hur man sminkar läpparna

Alla håller med om att röda, fuktiga läppar ser otroliga ut. Konsten att bära rött involverar bra förberedelser och rätt teknik. Kolla in de bästa tricken för läppar, så att läppstiftet inte fastnar på din lunchmacka och ditt glas.

Innan du använder läppstift bör du förbereda läpparna. Skrubba läpparna försiktigt med produkter som säljs i detta syfte. Om du vill spara pengar kan du göra skrubben själv, med hjälp av socker och honung. Du kan också lägga till en gnutta kanel för att öka blodcirkulationen. Du kan även göra en annan skrubb, och då behöver du Vaselin och en tandborste. Applicera återfuktaren och massera läpparna lätt i cirkulära rörelser, i cirka en minut. Använd sedan en återfuktare, och sedan läppstift.

Kunskap

Det viktigaste när det gäller läppstift är att välja en nyans som kompletterar ditt utseende. Om du har mörkare hud bör du välja ett läppstift i en varm nyans, och om du är ljus med blå ögon kan du välja kallare toner. Om du är en nybörjare på smink bör du undvika starka färger och försöka välja neutrala färger som beige, korall eller rosa. Se till att läppstiftet matchar dina kläder. Bär inte rött läppstift om du bär en orange tröja. Motsatser matchar, men inte den här säsongen. När du bär ofärgat läppstift kan du accentuera ögonen med starkare smink, eller tvärtom.

Först av allt bör du applicera foundation och en återfuktande produkt. Använd alltid lipliner för att förhindra läppstiftet från att gnidas av och fastna på andra ytor. Rätta till eventuella misstag i appliceringen. Din lipliner bör matcha läppstiftets nyans, eller vara en nyans mörkare. Applicera läppstiftet på läpparna och täck liplinern. För bättre precision kan du använda en speciell läppborste. Ta bort överflödigt läppstift genom att trycka läpparna mot en pappersnäsduk. För att läpparna ska verka större kan du applicera läppglanset i de mittersta delarna av läpparna. Om du använder lite highlighter på amorbågen kommer du få extra fylliga läppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *