Skönhet

De 7 bästa hårmaskerna med keratin. Vilken är allra bäst?

Vilka är de bästa maskerna för skadat hår? Keratin, såklart! Även om inte varje hårmask med ordet ”keratin” i sitt namn ger dig samma resultat, är det bra att titta närmare på just dessa hårprodukter. Vilken hårmask med keratin borde du välja för maximal näring och reparation? Kolla in de bästa hårmaskerna med keratin enligt proffsen.

Tillsammans med schampon och balsam är hårmasker med keratin de vanligaste hårprodukterna som används för den daglig hårrutinen. Att välja en hårmask med keratin som är anpassad till just dina hårbehov är av högsta vikt eftersom ingredienserna tränger in på djupt för att nå de innersta hårstrukturer – där håret behöver som mest hjälp.

Den bästa masken för skadat hår

Vad ska du vända dig till när ditt hår verkligen behöver hjälp? Det bästa valet för skadade, spröda, kluvna och uttorkade hårstrån skulle vara en hårmask med keratin – oavsett vad som orsakade skadorna på dina lockar.

Du behöver bara använda den regelbundet. Denna produkt hjälper ditt hår att se bra ut igen. Men välj inte bara vilken hårprodukt som helst! Det skulle vara bättre om du letade efter en hårmask som var gjord av ämnen som har en faktisk effekt på hårets utseende och välmående. En av dessa är hydrolyserat keratin – ett protein utformat för speciella uppgifter – och som är vad mänskligt hår faktiskt består av. Små keratinmolekyler fungerar som små tegelstenar som rekonstruerar svaga hårstrån, reparerar sträng efter sträng från insidan för att på ganska kort tid kunna ge dig vackert och fylligt hår. Så om du vill återuppliva ditt trötta hår, är en hårmask med keratin det bästa du kan köpa.

Vilken hårmask med keratin borde du välja?

Bland alla hårmasker med keratin som är tillgängliga på marknaden, finns det såklart de som är bättre och de som är sämre. Har du otur kan behöva fortsätta testa väldigt många innan du hittar den rätta. Alternativt kan du bara fokusera på de bästa hårmaskerna med keratin – de produkter som är mest omtyckta, som används på professionella hårsalonger och får de bästa recensionerna. Priset är inte den enda faktorn eftersom ingredienser, effekter och kvaliteten som en produkt erbjuder är av högsta vikt. Det viktigaste är om produkten lovar de resultat du vill ha från regelbunden användning och om de faktiskt håller vad de lovar.

De 7 bästa hårmaskerna med keratin

Följande lista över hårprodukter skapades speciellt för dig som vill veta vilken hårmask för skadat hår är bäst. Det här är de 7 bästa hårmaskerna med keratin som är värda att testa.

1. Nanoil, Keratin Hair Mask (300 ml)

Nanoil, Keratin Hair Mask
produkt-webbplats: www.nanoil.se

Oöverträffad, idealisk för skadat hår, älskade av konsumenter och rekommenderad av proffsen. Detta är precis vad Nanoils hårmask med keratin står för. Produkten är förstärkt med hydrolyserat keratin och pantenol för att skapa en viktlös krämig formel som verkligen kan reparera håret. Regelbunden användning är allt som krävs för att se en stor skillnad i hur ditt hår ser ut. Denna produkt stärker, reparerar skador, och förbättrar motståndskraften även hos de mest skadade, spröda och livlösa hårstråna. Hårmasken från Nanoil med keratin fungerar från första användningen, vilket gör det enklare att trassla ut håret och förhindra flygigt och krusigt hår. Bara en liten del av produkten räcker för att återställa glans och skönhet till håret, samt ge det skydd mot skadliga faktorer som höga temperaturer, UV-ljus och föroreningar. Och det bästa med denna hårmask är att den grundliga hårvård och den höga effektivitet som produkten erbjuder är tillgängliga till ett överkomligt pris. Slutsats? Nanoil Keratin Hair Mask är värd ett köp.

2. Kérastase, Résistance, Masque Force Architecte (200 ml)

Kérastases hårmask med keratin är en annan starkt rekommenderad produkt. Produkten är avsedd för svagt hår med kluvna hårtoppar som tydligt behöver få lite extra kärlek. Det är skapat med prokreatin, vilket är ett protein som liknar sammansättningen och effekten hos det keratin som är naturligt förekommande i håret, samt ceramider och växtextrakt. Alla ingredienser skapar en reparerande och regenerativ hårmask som stärker, jämnar ut, och skyddar håret. Kérastase, Resistance, Masque Force Architecte gör håret mjukare och glansigare. De två nackdelarna med denna produkt är den lilla storleken på förpackningen och det höga priset.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Restore Mask (400 ml)

I gruppen med professionella reparativa hårmasker finns också Wella Sp Luxe Oil. Det rekommenderas för alla hårtyper, men främst för skadat, svagt och sprött hår. Dess huvuduppgift är att leverera nödvändig näring och fuktgivande till håret, men det kommer också stärka hårfibrer för ökad glans, jämnhet och motståndskraft. Dess hemlighet är kombinationen av tre växtbaserade oljor (argan, jojoba och mandel) med keratin som reparerar håret inifrån. Detta är en av de dyrare hårmaskerna med keratin på marknaden, men en större förpackning kan motivera dess höga pris. 

4. Lanza, Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque (210 ml)

Om du letar efter en bra hårmask med keratin, kan Lanzas produkt vara något för dig. Självklart innehåller den keratin för reparerat och starkare hår, men den är dessutom berikad med resveratrol – en naturligt förekommande antioxidant – och en oljeblandning som heter Phyto IV som gör att hårmasken kan få ditt hår att se mjukare och mer återfuktat ut – kort sagt, vackrare. Detta är en djupt penetrerande hårmask med keratin för att få trötta hårslingor att se återupplivade ut. Denna produkt marknadsförs som lämplig för alla hårtyper, men den höga koncentrationen av keratin tyder på att den fungerar bäst för skadat hår. 

5. DuoLife, Keratin Hair Complex Conditioner (200 ml)

Det finns en anledning till att DuoLife hårbalsam med keratin är med på denna lista. Först och främst eftersom det innehåller keratin, så det reparerar håret. Men det har också skapat liknande resultat som du kan få med en hårmask med keratin. Listan över ingredienser i Keratin Hair Complex Conditioner inkluderar också pantenol, sheasmör, kokosolja, nässelextrakt, guavaextrakt och fräkenextrakt. Betyder det att det fungerar bättre? Nej, men det ger grundlig hårvård och löser många hårproblem som sprödhet och torrhet. Om det appliceras regelbundet håller DuoLifes balsam håret i gott skick och skyddar det mot skador.

6. Arganicare, Keratin Hair Masque (500 ml)

En annan hårmask med keratin som är värd din uppmärksamhet är Arganicare Keratin Hair Masque. Förpackningen storlek är ganska stor och priset är acceptabelt, men det är inte den bästa bland alla hårmasker med keratin. Det rekommenderas främst för torrt, färgbehandlat, glåmigt och överbehandlat hår. Det är formulerat med keratin som reparerar skadan, och arganolja och vitamin E som ger näring, återupplivar och skyddar ditt hår. Vilka är effekterna av att använda Arganicares hårmask med keratin? Glänsande, mjukare, motståndskraftigare och starkare hår. Du får hår som är lätt att kamma och skyddas från alla faktorer som kan orsaka skador.

7. CocoChoco Professional, Keratin Repair Mask (500 ml)

Slutligen en produkt som är mindre populär hos vanliga kunder men mer vanliga i hårsalonger. Detta är en ganska bra hårmask med keratin som reparerar och stärker även riktigt trött hår. Extra ingredienser som sheasmör, jojobaolja, druvfröolja och E-vitamin är ett stort plus. Däremot är majoriteten av ingredienserna i denna mask irriterande SLS-ämnen och silikoner som kan tynga ner håret. Men om du inte har något emot att använda sådana ämnen i ditt hår, kan CocoChocos hårmask med keratin ge dig goda resultat.