Skönhet

Vad är bristningar?

Bristningar är raka eller sicksack-formade linjer i huden. De brukar vara rosa när de är nya, och blekna när vi haft dem under lång tid. Ytan på dessa missfärgningar i huden påminner om cigarrettpapper. Det ser ut som om huden helt enkelt har sträckts ut. Huden är tunnare i dessa områden, och ytan är ojämn. Bristningar representerar förlust och skada i kollagen och elastisk vävnad. Bristningar är resultatet av att huden tänjs ut under en kort tidsperiod. Det är vanligt att drabbas av denna hudskapa under graviditet, eller vid en stor viktuppgång.

Hur blir man av med bristningar?

Det finns många hudvårdsprodukter som skapats specifikt för att ta bort bristningar. Den mest effektiva produkten på marknaden verkar vara bioolja. Det är säkert att använda den om du är gravid eller ammar. Det innehåller mycket näringsämnen och vitaminer som penetrerar huden och vårdar den från insidan. Det ökar också blodflödet i de drabbade områdena. Massera bristningarna med en svamp i duschen, och använd sedan oljan för att massera in den i huden med cirkulära rörelser.

Om inga av dessa tips fungerar bör du vända dig till en skönhetssalong för en mer avancerad behandling. Du kan till exempel göra en kemisk peeling. Då kommer hudens övre lager exfolieras, och ny, fräsch hud exponeras. Under behandlingen producerar kroppen mer kollagen och bristningarna blir mindre synliga, och till sist är de helt borta. En annan skönhetsbehandling värd att nämna är borttagning med laser. Behandlingen är smärtfri och kräver ingen konvalescens.

Hur förhindrar man bristningar?

Kom alltid ihåg att massera huden och använda återfuktande krämer. På så sätt kommer huden vara elastisk och mindre benägen att förlora kollagen. Skydda huden från temperaturförändringar och se till att kläder inte sitter åt, så att blodet kan cirkulera fritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *