Ansikte

Element och mineraler – vad finns det i dina kosmetikprodukter?

För att förstå vilka ämnen som finns i dina kosmetikprodukter är det viktigt att först förstå element och mineraler i större detalj. Naturvetenskap är ett intressant ämne, och kosmetiska produkter är helt beroende av kemikalier som kan spåras tillbaka till element- och mineraler. Det är viktigt att känna till var de olika element- och mineralerna kommer ifrån och hur de används i kosmetik.

Element är de mest grundläggande komponenterna i kemikalier. De är föremål som skapas av odelbara atomer med samma typ av protoner. Det finns grundläggande 104 element eller grundämnen kända i naturvetenskap. King’s College London, Newcastles universitet, och Oxford universitet studerar alla element och mineraler, inklusive vattenstoff, helium och järn.

Mineraler är de sekundära komponenterna som finns i olika typer av jordvaror. De består vanligtvis av några element som bestämmer dess kemiska egenskaper. Förutom element har mineraler andra fördelaktiga egenskaper som oxider, föroreningar och ämnen som finns i naturen. Mineraler är mest kända för sina biologiska egenskaper och används ofta för att producera dess olika föremål.

Om vi ska gå in djupare på vilka mineraler och element som finns i kosmetiska produkter är det viktigt att fördjupa ämnet. För det första är det viktigt att känna till vilka produkter som är nödvändiga för att skapa en kosmetisk produkt. Konserveringsmedel, sofistikerade hydrolser, emulgatorer, oljor och kosmetiska fetter är vanligen innehåller i kosmetiska produkter eftersom de används för att skapa en olja- och vattenseparation som är effektiv för användningen.

Konserveringsmedel är tillverkade av mineraler som har antimikrobielli egenskaper som skyddar kosmetiska produkter från mikroorganismer och bakterier. Mineraler som är föremål för konserveringsmedel inkluderar; natriumklorid, magnesiumsulfat, kaliumklorid, ammonium sulfat och zinkoxid. Dessa mineraler är nödvändiga för att ejm hålla produkternas hållbarhet.

Tillverkningen av hydrolser är ett annat vanligt element som tillverkarna använder för att ge fuktighet och fukt till huden. Stärkelse, glycerin och celluksir är bara några av de ämnen som förekommer i olika hydrolser. Dessa ingredienser är mineraler och element som ger den optimala mängden fukt och näring till huden.

Emulgatorer eller syror är grupper av mineraler eller element som används för att skapa olja och vattenbaserade produkter. Mineraler som är tillgängliga för den här processen är glykolsyror, fettsyror, laktiska syror och kalciumfosfat. Enligt vissa undersökningar ska flockarna som bildas av emulgatorerna ta bort de döda hudcellerna och skydda från åldersfläckar, för en mjukare och ungdomlig hud.

Oljer och andra kosmetiska fett används för att skapa produkter som lämnar kännbart skydd på huden. Oljor som finns tillgängliga för tillverkning av hudprodukter inkluderar kokosolja, olivolja, jojobaolja, trollhasselolja, och shea-smör. Många av dessa är utvunna från deras respektive plantor, men många av dessa oljor är också färdiga att användas.

Flera mineraler och element är nyttiga för att göra huden frisk och skyddad. Mineraler som används för att skapa en glow omfattar järn, magnesium, zink, silica och bor. De flesta av dessa mineraler kommer från jorden, och används som näringsmedel till huden för att göra den mer fyllig, slätare och friskare.

Koppar är ett annat minarealkomplex som är nyttigt för huden. Många hudprodukter kommer med olika typer av kopparter, som brons, guld och silver för att hjälpa till att skydda huden mot fria radikaler och andra yttre miljöer som kan skada huden.

Kosmetiska produkter som innehåller mineraler och element är också effektivare för att förbättra hudtonen och ljusstyrkan. Titaniumdioxid och zinkoxid är de två vanligaste mineralerna som används i kosmetik för att skydda huden mot solens skadliga strålar. Många produkter med dessa mineraler är också lämpliga för känslig hud.

För att bygga upp en effektiv kosmetisk produkt, är det viktigt att veta vilka element och mineraler som ska användas och i vilka proportioner. För att hitta den bästa produkten bör följande beaktas: varje ingrediens ska kontrolleras noggrant för att se till att den inte är skadlig för huden, oljebaserade, mineraler eller föroreningar som är farliga.

Att veta vad produkten innehåller är absolut nödvändigt innan man sätter ihop den. felaktig användning kan leda till allergiska reaktioner och skala huden. Många hyllorna kan Í ha samma produkter, men ingredienserna i varje produkt skiljer sig från andra, därför är det olikvärt viktigt att läsa igenom märkningen. Alla konsumenter borde undersöka de olika tillgängliga produkterna och ta reda på vilka element och mineraler de använder sig av, samt de syfte som produkten tjänat.

Kosmetiska produkter är alla beroende av olika element och mineraler för att fungera, och det är ansvaret för användaren att förstå de olika ingredienser som förekommer i produkten. Endast när användarna kan dra ny