Ansikte

Förstora dina ögon med makeup – Hur man får optiska effekter med mascaras

Varför förstora ögon?

Det är inget nytt att folkingersöker efter sätt att förstora sina ögon. Det uppmuntrar inte bara att se ut som modeller med de stora, vackra ögonen, utan även hjälper till att ge dig ett mer felfritt och yngre utseende. Inte nog med det, men större ögon får dig att se ut mer vaken och är mer attraktiv for andra.

Mascaras – Din bästa vän

Mascaras är den bästa vännen för att skapa detta utseende. Det hjälper att förstärka fransarnas naturliga volym och längd och skapa mer fyllighet. Med regelbunden användning och väl valda produkter kan du lätt få större ögon och ett vackert ögonfransutseende.

Så applicerar du mascaras för att öka ögonen

När du applicerar mascaras är det viktigt att du använder de rätta teknikerna för att få bästa resultat. Följ bara dessa steg:

  • Börja med att använda basprodukterna. Dessa ger dig en god grund för din look. Börja med att applicera en eyeliner längs undersidan av fransraden. Detta hjälper till att fånga ögat och definiera dina ögon. Följ sedan upp med en eyeliner längs övre fransraden. Använd en färg som matchar din fransfärg. Med detta kan du skapa en större och mer definierad fransrad.
  • Applicera sedan en ögonprimer i ögat. Detta hjälper till att hålla din mascaras i fyra timmar eller mer, och förhindrar att den skadas eller rinner ner. Om du är extra känslig, försök använda en ögonprimer som är lämplig för din hudtyp.
  • Applicera sedan en mörkfärgad mascaras. Börja applicera mascaras på den övre fransraden och röra tunna lager, arbeta uppåt och utåt. Fortsätt att lägga flera lager för att bygga upp intensitet och definition. Försök inte applicera för många lager för att undvika klumpar.
  • Applicera nu en ljusare färgad mascaras till de undre fransarna. Detta hjälper till att få ögat att se ljusare ut. Börja applicera mascaras på den undre fransraden och arbeta uppåt och utåt för att fånga alla små fransarna. Fortsätt arbeta med fler lager för att få mer fyllighet och definition.
  • Ritningen är klar! För en mer dramatisk look, försök att lägga ett ytterligare lager på den övre fransraden. Det bästa med mascaras är, ju fler lager du applicerar, desto mer effektivt blir resultatet.

Viktiga tips

Mellan dina appliceringar, prioritera att torka av fransarna. Avlägsna alla eventuella klumpar så att inte fransarna skyddas. Genom att följa dem avstånd som du arbetar på, hjälper du till att få större ögonkonturer.

Om din mascaras har börjat att klumpa eller avdunsta, se till att byta ut det med en ny. För många av oss brukar mascaras vara ganska dyra, så att äga mindre för att hela tiden kunna få fräscha produkter är bäst.

För att få ögat att se lyft och förstorat, undvik att använda väldigt mörka eyeliners och mascaras som kan tynga ner ögat. Den bästa färgen som passar storleken på dina ögon är en mjuk brun eller svart.

Slutförun

Mascaras är en mycket användbar produkt när det gäller att få större ögon. När det gäller att skapa en felfri, förstoringseffekt, är det också viktigt att använda andra grundprodukter såsom eyeliner och primer och tillämpa dem korrekt. Något som är mycket viktigare är att komma ihåg att alla dina produkter är fräscha och att du inte hoppar över att ta bort de klumpar som ofta bildas efter applicering. Med rätt tekniker och produkter, är det lätt att få större ögon och ett ögonfrånsutseende som tilltalar alla.