De allra flesta kvinnor vill ha långa, tjock och fylliga ögonfransar. Det är inte ovanligt att morgonen blir en enda lång kamp med mascaran, som mynnar ut i en pandaliknande effekt. Det finns många sätt att ta hand om sina ögonfransar på – hälsosam mat, mindre användning av mascara, och mindre användning av ögonfransböjare. Dock finns det inget sätt att uppnå maximal skönhet utan lite extra stöd. Ett effektivt ögonfransserum är det bästa sättet att göra ögonfransarna friska och vackra igen.

Läs mer om de bästa ögonfransserumen och se vilket som passar just dig. Vår recension fokuserar främst på två viktiga egenskaper: effektivitet och applicering. Vi går också igenom designen, priset, sammansättningen och effekterna.

nanolash_serum

1. Nanolash ögonfransserum

Nanolash ögonfransserum är det mest rekommenderade av kunderna. Priset är rimligt med tanke på effekterna (förutsatt att du använder serumet regelbundet). Det gör fransarna längre och starkare från rötter till toppar. Efter bara några veckor kan du se att ögonfransarna blir tjockare, fylligare oh mörkare. Det lättanvända och smidiga serumet Nanolash är en favorit bland kvinnor över hela världen. Läs mer »

quickmax_serum

2. Quickmax ögonfransserum

Quickmax ögonfransserum är en annan populär produkt. Den är lätt att känna igen tack vare den stora, guldfärgade förpackningen. Priset påminner om andra effektiva ögonfransprodukter, men ger sämre resultat än serumen som fått bättre betyg i denna recension. Kom ihåg detta om du funderar på att köpa ögonfransserumet Quickmax. Läs mer »

xlash_serum

3. Xlash ögonfransserum

Det enkla serumet Xlash säljs i en standardstorlek. Det ser bra ut, men är egentligen inte något särskilt. Serumet är framtaget för korta, tunna, skadade och svaga fransar. Effekterna ska komma efter ett par veckors regelbunden användning. Serumet är olämpligt för allergiska personer, eller personer med känslig hy runt ögonen. Läs mer »

lilash_serum

4. Lilash ögonfransserum

Den här produkten kännetecknas av en svart flaska med lila inslag. Lilash ser bra ut, men det skiljer sig från mer professionella märken. Serumets uppgift är att främja ögonfransarnas tillväxt och göra dem starkare. Fransarnas befintliga skick spelar dock en stor roll för huruvida det här serumet har någon effekt. Det är svårare att reparera fransar som är svårt skadade, och tyvärr lyckas inte Lilash ögonfransserum… Läs mer »

rapidlash_serum

5. Rapidlash ögonfransserum

Rapidlash ögonfransserum är ett av de mest rekommenderade. Det finns dock blandade åsikter som serumet. Det fungerar bra för vissa men ger inga synliga effekter för andra. Detta innebär att serumets effektivitet är beroende av vår egen mottaglighet för ingredienserna. Läs mer »

neulash_serum

6. Neulash ögonfransserum

Serumet Neulash förlänger fransarna och gör dem tjockare, och är ett bra alternativ för kvinnor som behöver ett effektivt ögonfransserum. Det är effektivt men har inga extraordinära egenskaper. Det rekommenderas främst för korta, tunna och glesa ögonfransar. Det silverfärgade serumet Neulash säljs i två storlekar, men priset är definitivt för högt för en produkt som bara ger detta resultat. Läs mer »

VÅRD AV ÖGONFRANSAR

Visste du att ögonfransarna består av keratin? Det innebär att deras struktur kan förstöras. Ögonfransar och hår har strukturer som liknar varandra. En ögonfrans växer ut från en follikel, har en rot som ligger under huden, och ett strå på utsidan som vi ser. Två stora skillnader mellan ögonfransar och hår är livscykelns längd och storleken. Det är viktigt att känna till det här om vi vill ta hand om våra ögonfransar.

Varje ögonfrans går igenom tre växtfaser. Först är fransen ett nytt strå, sedan blir den starkare och växer, och sedan dör den. Den trillar av när en ny frans trycker ut den från follikeln. Hur länge kan en mänsklig ögonfrans överleva? Jo, hela livscykeln är ungefär tre månader. Det är väldigt kort tid om man jämför med håret på huvudet.

Därför är det viktigt att förse ögonfransarna med rätt sorts omvårdnad. De behöver vårdas i det tidiga stadiet av intensiv tillväxt. Om vi gör detta och förser fransarna med viktiga näringsämnen är det troligare att de blir friska, starka och fylliga. Kom ihåg att fransarna är i olika tillväxtstadier, och därför behöver förses med näringsämnena vid regelbundna tillfällen.

Det finns många sätt att främja ögonfransarnas tillstånd:

– näringsämnen via mat

– mindre smink, ögonfransförlängningar och liknande behandlingar

– naturlig vård av ögonfransar, t.ex. med ricinolja

– ordentlig sminkborttagning och skonsam behandling av fransarna

Den bästa, vårdande behandlingen är ett effektivt ögonfransserum.

Ett perfekt serum består av de bästa ingredienserna och naturliga extrakt, vilka stärker och vårdar i alla faser av en ögonfrans liv. Ögonfransarna växer snabbare och franslinjen blir fylligare. Varje ny frans blir starkare, friskare och mer elastisk.

HUR BÖR ETT ÖGONFRANSSERUM FUNGERA?

Framför allt bör ett ögonfransserum av god kvalitet vara effektivt nog och tjäna ett specifikt syfte. Ett ögonfransserum verkar inte på utsidan. När du väljer ut den bästa produkten för tillväxt är det viktigt att uppmärksamma appliceringsmetoden och effekterna.

Djup = effektivitet

Rötterna är den enda levande delen av en ögonfrans, och därför behöver ett bra serum vårda rötterna. Resten av fransen behöver skyddas från skador, t.ex. torrhet eller skador. Fransens utseende beror på rotens skick. Rötter som är välvårdade och återfuktade leder till långa, tjocka och perfekt böjda fransar.

Ämnen som stärker fransarna och främjar deras tillväxt ingår i de flesta ögonfransserum och behöver kunna nå in under huden. Ett bra ögonfransserum absorberas enkelt. Om ett serum bara fungerar på ytan kan det tynga ner dem. En frisk frans växer från insidan och därför måste serumet nå roten, där näringsämnena är som allra viktigast.

Appliceringen är viktig

Appliceringen är viktig. Den ska vara enkel, men det handlar också om något mer. Appliceringsmetoden påverkar effekterna. Eftersom rötterna är den enda levande delen finns det ingen mening med att täcka fransarna med serumet. En bra eyelinerborste är mycket mer effektiv.

Appliceringsmetoden är alltså viktig. Varför måste man fördela produkten längs franslinjen? Jo, för att serumet når rötterna snabbare. Effekterna av det effektiva serumet kan då synas efter bara 2-3 veckor, istället för ett par månader eller inte alls. Appliceringsmetoden och absorbering av produkten spelar alltså en stor roll.

VILKET ÄR DET BÄSTA ÖGONFRANSSERUMET?

Den här frågan måste du besvara på egen hand, men vår recension kan nog hjälpa dig. Den presenterar de bästa produkterna. Se om nummer ett i vår recension är nummer ett även för dig. Om du vill ha friska och vackra ögonfransar behöver du inte vänta en minut längre!

Ett bra ögonfransserum ska:

– vårda på djupet

– innehålla noggrant utvalda naturliga ingredienser

– ha en enkel och genomtänkt appliceringsmetod

– förbättra ögonfransarnas skick markant

– räcka i minst ett par månader

– vårda och stärka.