Ansikte

Hur tar man korrekt bort mascara utan att förlora ögonfransarna?

Under sminkborttagning innefattar den svåraste delen avlägsnandet av mascara. Särskilt den vattentäta. Vet du hur man tar bort smink noggrant utan att förstöra det?

Lyckliga som inte behöver använda mascara. Dessa naturligt långa, tjocka och mörka ögonfransar är knappast förekommande. Det betyder att nästan alla av oss måste möta den svåra utmaningen med känslig makeup varje dag.

Sminkborttagning – hoppa inte över det

Ibland är det enda vi vill göra efter en hård dag att drunkna i vår säng. Först måste vi ta bort vår makeup. Detta är mycket viktigt eftersom vår hud och ögonfransar regenererar under sömnen. Att ha smink på kan hindra denna process och till och med försämra hudtillståndet, orsaka irritation, ögonfransförlust etc.

För att undvika dessa problem måste du också veta reglerna för sminkborttagning och välja rätt produkter. Felaktigt utvalda kosmetika och fel teknik kan förvärra det allmänna tillståndet för ögonfransarna.

Vilka produkter ska du använda?

I allmänhet hjälper oljiga produkter att ta bort sminket bättre. Naturliga oljor, såsom arganolja, kokosolja, olivolja, ricinolja, kan användas för att avlägsna vattentät mascara. Egenskaperna hos oljor används också i tvåfasiga sminkborttagare.

För människor som inte gillar oljiga formler är ett bra alternativ micellärt vatten. Det blir allt populärare eftersom det tar bort makeup effektivt och försiktigt. Detta beror på att micellärvatten består av miceller – molekyler som absorberar föroreningar.

Make-up borttagning steg för steg:

Steg 1. Blötlägg bomullspadden i sminkborttagaren.

Steg 2. Lägg bomullspadden på ögat. Gnugga inte, vänta bara 2 minuter.

Steg 3. Torka sminket försiktigt mot ögans yttre hörn.

Steg 4. Upprepa med fler pads tills det är rent.

Steg 5. Använd en bomullspad för att ta bort sminkresterna.

Make-up borttagningsprocessen kan förstöra ögonfransarna när de görs felaktigt. Det händer vanligtvis när du gnuggar dina ögon för kraftigt. Därför är det bättre att spendera ett tag längre på sminkborttagning än att skada ögonfransarna.

Tips:

Det är värt att begränsa användningen av vattentät mascara till ett minimum, eftersom de är svårast att ta bort. De håller fast vid ögonfransar och traditionella sminkborttagare kan inte göra någonting åt det. Dessutom innehåller de de mest skadliga ingredienserna. Med andra ord, om du använder dem, håller du med om försämringen av ditt ögonfransförhållande. Det är inte värt det!